UHM-METODEN®

UHM® er en metode som har blitt utviklet av Tina Hessel over 16 år. Metoden er basert på anatomi og hvordan hjernen og kroppen oppfatter ord, stemme, farger, øvelsessekvenser og rytme. Utøverne trener absolutt hver muskel i kroppen og beveger alle ledd. Dessuten setter pusten i gang dype prosesser som vi i den vestlige verden ikke har verdsatt godt nok. UHM-pilates er ikke en tilpasset «drop-in-pilates», slik man ofte finner på treningssentrene. Pilatesøvelser gjør kroppen sunn og frisk når de utføres riktig og over tid.

Tina Hessel lærte seg pilates i USA i 1990 og tok kunnskapen med til Norge. Det samme året startet LINKS Oslo Fysio- og Danseklinikk med de første personene som kom for å trene. Samtidig kom de første pasientene som trengte å rehabiliteres etter skader eller trenes opp på grunn av kroppssmerter, svake muskler, dårlig balanse og/eller dårlig koordinasjon.

Som fysioterapeut og lektor i anatomi, så Hessel umiddelbart hvor geniale øvelsene var. Hun utdannet seg derfor til Master Practitioner i NLP og fikk med det enda flere verktøy til å kunne finpusse instruksjonsmetoden til å kunne undervise i henhold til Pilates sin filosofi.